sâmbătă, 8 februarie 2014

Reteta de baza a clatitelor

Stiu ca e banala postarea mea dar ma vazut o gramada de varinate a retetei de baza a clatitelor si va asigur ca asta e una dintre cea mai buna si mai simpla reteta.

Indrediente : 3 oua

                   300 gr faina
                  300 ml lapte
                  250-300 ml apa minerala
                  sare
                  1 si maxim 3 linguri de zahar pentru cele dulci

Intr-un castron spargem ouale adaugam treptat faina avand grija sa nu se faca cocoloase treptat adaugam laptele cate putin amestecand in continuu .Deci faina lapte faina lapte si tot asa pana se formeaza o compozitie cremoasa.Procedam in felul acesta deoarece vrem ca , compozitia noastra sa fie cremoasa si omogena .Adaugam un strop de sare si zaharul amestecam bine de tot si adaugam apa minerala  tot asa cate putin.

La final am impartit compozitia in doua si am adaugat intr-una din ele si cacao asadar la sfarsit am avut clatite albe si clatite negre cu cacao.
Le puteti umpl cu budinca de vanilie pe cele cu cacao sa aiba un contras mai interesant .Eu am avut acasa doar gem de capsuni dar si asa au fost delicioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu