marți, 28 ianuarie 2014

Aranjarea mesei

      Si daca prima postarea a blogului se refera la istoria culinara m-am gandit sa intru cu pasi marunti in lumea culinara .
      Urmatorul subiect pe care il abordez  se refera la aranjarea unei mese festive.
      Se obisnuieste azi sa se organizeze mese festive fie la restaurant fie in locuinta. Cele organizate la restaurant , desi nu ofera atmosfera familiala si sunt mai pretentioase in ceea ce priveste eticheta , au avantajul ca scutesc pe cei ce le oragnizeaza de efortul de preparare a mancarurilor , de grija aprovizionarii cu diferite alimente si bauturi, de pregatirea si aranjarea ospatului si reorganizarea locuintei in ordinea ei obisnuita.
      Fie ca este vorba de o onomastica, de casatorie , de revelion sau orice alt eveniment , aranjarea mesei depinde de numarul de invitati , de natura relatiilor cu acestia si de felul mesei.Gazda este cea care alege ce anume se potriveste fiecarui eventiment organizat astfel  incat intentiile si posibilitatile sale sa colaboreze si cu propriul gust .

   Masa trebuie sa corespunda cu numarul de invitati , ca acestia sa nu se incomodeze unii pe altii in timpul servirii mesei.Se apreciaza circa 60 cm pentru un invitat reprezentand spatiul alocat intre fiecare invitat asezat la masa.
  Aranjarea tacamurilor coincide aproape la toate popoarele si in toate circumstantele , dat fiind ca este rezultata din nevoi si modalitati proprii anatomiei si fiziologiei umane normale.
Urmatoarea fotografie va prezinta modul in care se aranjeaza farfurile si tacamurile la masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu